Bedminton: Na Dunajskom pohári Prešov druhý, Lokomotíva tretia

26.08.2007 Prešov

Prešov 26. augusta (TASR) - Víťazom tradičného bedmintonového turnaja o Dunajský pohár sa v Prešove stal WBH Viedeň, ktorý vo finále zdolal domáci BC Prešov 4:2. Na tretej priečke skončila košická Lokomotíva.
Na turnaji sa predstavilo šesť bedmintonových klubov z troch štátov, a pre najkvalitnejšie tímy z Rakúska, Maďarska a Slovinska otvoril sezónu. V Prešove sa zišla kvalitná konkurencia, na súpiskách figurovali hráči a hráčky z deviatich krajín. Majstrovský Prešov posilnila Trenčanka Eva Sládeková a skutočným bonbónikom bola účasť dvojice Indonézanov Daryona Budisantosa, ktorý pôsobí ako trénerský konzultant reprezentácie Slovenska, a Hanny Setianiovej. Ani Košičania neostali pozadu, angažovali už tradične Poliaka Adama Cwalinu a okrem neho aj Michala Matejku (M-Šport Trenčín) a Ladislava Tomčka (z ATU Košice).
Prešovčania svoju základnú skupinu vyhrali bez väčších problémov, najskôr zdolali Budapešť, potom aj rakúsky Linz so slovinskou legionárskou enklávou. Lokomotíva sa dostala do semifinále po výhre nad Debrecínom, na silnú zostavu Viedenčanov však nestačila.
V nedeľňajšom semifinále sa stretli v prestížnom súboji Prešovčania s Košičanmi. Základný kameň víťazstva domácich položil Závada výhrou v dobrom trojsetovom dueli nad Matejkom, dokončila ho ženská zložka tímu, ktorá získala ďalšie potrebné tri body. Košičania získali body zásluhou Cwalinu, ktorý vo dvojhre zdolal Budisantosa a vo štvorhre spoločne s Tomčkom vyhrali nad úradujúcimi slovenskými majstrami Závadom so Smrekom. Druhé semifinále bolo jasnou záležitosťou Viedne, ktorá vyhrala hladko nad Linzom.
V boji o bronz Košičania narazili na Linz. Lokomotíve tentoraz zabrali najmä ženy - body získala Zabavníková vo dvojhre, Turzáková s Cibákovou vo štvorhre, pridal sa Tomčko vo dvojhre. Za stavu 3:3 rozhodoval mix, ktorý Rakúšania po prvom prehratom sete skrečovali, a tak pár Zabavníková, Tomčko získal rozhodujúci bod.
Finále nezačali Prešovčania proti Viedni dobre, Závada podľahol skúsenému Čechovi Vondrovi a prehral aj Budisantoso s Götschlom. Potom však prišli ženské dvojhry a po výhrach Setianiovej a K. Orlovskej bolo vyrovnané. Štvorhry však opäť boli v rakúskej réžii a Viedeň napokon po víťazstve 4:2 získala turnajovú trofej.

Výsledky:
A-skupina:
BC Prešov - HZ Budapešť 5:2
Budapešť - BSC Linz 3:4
Prešov - Linz 5:2

B-skupina:
Lokomotíva Košice - HG Debrecín 5:2
Debrecín - WBH Viedeň 2:5
Košice - Viedeň 2:5

semifinále:
Prešov - Košice 4:2
Viedeň - Linz 4:0

o 5. miesto:
Debrecín - Budapešť 4:2

o 3. miesto:
Košice - Linz 4:3

finále:
Viedeň - Prešov 4:2
Vondra - Závada 2:0
Götschl - Budisantoso 2:0
Mayerová - Setianiová 1:2
Freiműllerová - K. Orlovská 0:2
Vondra, Götschl - Závada, Smrek 2:0
Riedlová, Freiműllerová - K. a Z. Orlovské 2:0
 

Vyberte región